Yumurta Donasyonu İle Anne Olanlar

Bebek sahibi olmak her mutlu çiftin hayalidir fakat bazı sağlık problemlerinden dolayı bu mümkün olmayabilir. Yumurta donasyonu; kendi yumurta hücreleri ile anne olamayan kadınlar için etkili bir çözüm yoludur. Sağlıklı donorlerden elde edilen canlı yumurta nakli ile gebelik oluşturulabilir. Yumurta donasyonu ile anne olanlar belirli bir tedavi sürecinden geçirilerek, gözlem ve konrtol altında norma hamile kalan kadınlar gibi doğum yapabilir. Hiç adet görmemiş bir kadının hamile kalması tedavi görmeden mümkün değildir.

Hamile kalamayan ve tedavi görmek isteyen kişilerin mutlaka uzman bir doktora başvurması gerekir. Yapılan muayene sonrası adet görmeyen kadının rahim mukozası iyi durumda ise; tedavi gören kadın, yumurta donasyonu ile anne olanlar arasına girebilir. Kemoterapi ilaçları kullanan ve radyoterapi gören kanser hastalarında bazen rahim ve yumurtalıklarda hasar meydana gelir. Kanser hücrelerinin yayılmaması için yumurtalıklar ameliyat ile alınabilir. Anne olmak isteyen fakat yumurtalıkları alınan hastalar için de yumurta donasyonu gebelik için umut vaat eden bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem ile tüp bebek sahibi olan milyonlarca insan var.

Yumurta Donasyonu Donor Seçimi

Yumurta donasyonu ile anne olanlar donor seçerken tanıdıkları aileler yada hiç görmedikleri kişiler arasından tercih yapabilir. Sağlıklı gebelik ve yumurta donasyonu için bağış yapan kişinin yaş grubuna dikkat edilmelidir. Sağlıklı ve doğurgan donorlerden elde edilen canlı yumurta transferleri için Gürcistan Tüp Bebek merkezlerini tercih edebilirsiniz. Gürcistan Tüp Bebek denemelerindeki başarıları ile bilinen ülkeler arasına giriyor. Ayrıca Gürcistan Tüp Bebek merkezlerinin yumurta nakli fiyatları oldukça ekonomik tedaviler sağlıyor. Yumurta donasyonu için merkezlerde donorlerin akıl sağlığı, aile yapısı, kalıtsal hastalıklarının olup olmadığı ve daha birçok şey detaylı olarak araştırılır.

Yumurta Donasyonu Tetkitleri

Tüp bebek yöntemlerinden biri olan yumurta donasyonu ile anne olanlar için yumurta naklinden önce birçok tetkit yapılır. Bu tetkitlerin sebebi gebelik oluşumu oranını arttırmak için gerekli önlemleri alabilmektir. Yumurta donoründen alınan canlı ve sağlıklı yumurta Gürcistan Tüp Bebek merkezlerinde hastaya nakil edilmeden önce; Ultrason veya HSG ile anne adayının rahim taraması yapılır ve sonuç değerlendirilir. Anne adayının adet döngüsü, düzeni veren son adet günü gibi bilgiler değerlendirilir. Erkek için de mutlaka sperm tahlili yapılır. Çiftlere kan tahlilleri yapılarak herhangi bir bulaşıcı hastalık var mı araştırılır. Anne için ek olarak kan şekeri ve açlık şekeri gibi testler yapılır. Tüm tetkitlerden sonra hastanın tedavi sürecine başlama tarihi belirlenerek tedaviye başlanır. Yumurta bağışı başarı oranları ülkelere göre değişiyor. Bu konuda en yüksek oranlara sahip ülkelerden biri Gürcistan.