Yumurta Donasyonu Tavsiye

Eğer sizde çocuğunuzun olmasını istiyorsanız ve tüp bebek yoluyla bu bebeğe sahip olacaksanız ve yumurta donasyonu tavsiye ediliyorsa yapacağınız en akıllıca iş Gürcistan bu yumurta donasyonunu başarı ile yapacak klinikler bulacaksınız. Tüp bebek için Gürcistan’da istediğiniz şekilde yumurta nakli, tandem yumurta takviyesi, sperm nakli, PGT, ICSI, IMSI, mikroenjeksiyon, mikro tese, tese, tesa gibi bir çok tedavi yöntemini bulabilmeniz mümkündür. Eğer tüp bebek işlemleri için başka bir ülke düşünmüyorsanız Gürcistan’da güvenle bu işlemleri yaptırabilirsiniz. Teknolojinin en yeni tekniklerinin kullanıldığı Gürcistan’da bu işlemi yaptırdığınızda çocuk sahibi olamamanız çok düşük bir olasılık olarak görülmektedir.

Tüp Bebek

Kadından alınan yumurtalar ile eşinden alınan spermlerin labarutuvar ortamında mikroenjeksiyon yöntemi ile döllendirilmesi işlemi yapıldıktan sonra geliştirilen embriyoların 2 ile beş gün içerisinde ultrason yardımıyla rahim içine yerleştirilmesi işlemi tüp bebek ismiyle anılmaktadır.

Cinsiyet seçimine gelindiğinde ise yumurta donasyonu tavsiye ile birlikte teknolojideki büyük gelişme ile tüp bebek tedavisi ile elde edilmekte olan döllenmiş yumurtalardan alınan hücreyle inceleme yapıldıktan sonra o embriyonun kız mı yoksa erkek mi olduğu anlaşılmaktadır.

Yumurta donasyonu tavsiye edildiğinde kendi çocuğuna sahip olamayacak kadınlara çocuk sahibi olabilmeleri için yapılan işlemdir. Yumurta donasyonu tavsiye edilmediğinde ise bazen bunun tam tersi olarak erkekte sperm yetersizliği bulunabilmektedir. Sperm donasyonu işlemi tıpta yaklaşık olarak yüz yıldan beri kısırlık tedavisinde kullanılmaktadır. Genetik tanı işlemine gelindiğinde ise bu işlem tüp bebek uygulamasının başarısını artırır. Klinik gebelik oranını artırır. Bununla birlikte gebeliğin düşük ile sonuçlanması riskini azaltmaktadır. Cinsiyet seçimine de olanak sağlamaktadır. Çoğul gebelik oranını azaltır.

Taşıyıcı Annelik Ne Demektir

Taşıyıcı annelik ülkemizde kanunen yasak olduğu için bu işlem için genellikle taşıyıcı anneliğin yasak olmadığı ülkeler seçilmektedir. Bu ülkelerden ilk akla gelenler de bu işi en iyi şekilde yapan Gürcistan olmaktadır. Hem yakın oluşları, hem de güvenilir oluşları nedeniyle bu ülkeler özellikle bu işlemler için tercih edilmektedir. Yumurta donasyonu tavsiye edilmeyip taşıyıcı annelik durumunda eşlerden alınan sperm ve yumurtalar ile döllenme sağlandıktan sonra başka bir kadının rahminde çocuk oluşur. Annenin taşıyıcı bir rahmine sahip olmaması durumunda bu işlem yapılmaktadır. Nadiren de olsa rahmi olmayan kadınların yumurta verme durumları da olmadığından taşıyıcı annenin yumurtalarıyla tüp bebek yapılmaktadır. Bu durumda taşıyıcı anne rolündeki kadın çocuğun aynı zamanda biyolojik annesi de olmaktadır. Çocuğu isteyen annenin ise çocukla biyolojik bir bağı bulunmamaktadır. Sadece baba bu durumda çocuğun gerçek babası durumundadır. Yine bu durumda yumurta taşıyıcı anneden değil de başka bir kadından da alınabilmektedir. Ancak bu durum çok nadir rastlanan bir durumdur.