Taşıyıcı Annelik Günah Mı?

Taşıyıcı Annelik Günah Mı?

Taşıyıcı annelik çocuk sahibi olamayan çiftlerin tercih ettiği yöntemlerden biridir. Bu yöntem Türkiye’de yasak olmakla birlikte, Gürcistan gibi yerlerde yasak değildir. Bu nedenle genelde bu yöntemi tercih eden çiftler yasal prosedürler için burası tercih etmektedir.

Taşıyıcı Annelik Nasıl Gerçekleşir?

Taşıyıcı annelik günah mı, bu konuda çeşitli tartışmalar görebilirsiniz. İsterseniz öncelikle taşıyıcı annelik nasıl bir prosedür, bununla ilgili bilgi verelim. Taşıyıcı annelik çeşitli sebepler ile bebekleri olmayan çiftlerin kendi yumurta ve spermlerinin dışarıda döllenip başka bir anneye yerleştirilme yöntemidir. Bu yöntem ile seçilen anne adayı bebeği sadece taşımakla yükümlüdür. Prosedür Türkiye’de yasak olduğu için Türk çiftler farklı ülkelerden hukuki işler için destek almaktadır. Gürcistan, gibi yerler bunlara örnek gösterilebilir.

Taşıyıcı anneyi genelde çiftler kendileri seçer. Taşıyıcı anne olarak seçilen kişinin tüm sağlık taramalarının, genetik haritasının işlem öncesinde kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca yine adayın psikolojik durumu için de destek alınmalıdır. Taşıyıcı anne ile hukuki olarak avukatla aracılığı ile sözleşme imzalanmalıdır ki bu durum hassas bir durum olduğu için sonradan herhangi bir sorun çıkmasın. Genelde taşıyıcı annelerin hamilelik sürecinde bebeğe bağlılık hissetme riski olduğu için süreç esnasında psikolojik destek de çok önemlidir.

Taşıyıcı Anneliğin Dinimizde Yeri

Taşıyıcı annelik günah mı, bu konuda Türkiye’de Diyanet İşleri’nin bir fetvası bulunmaktadır. Diyanet İşleri taşıyıcı annelik yöntemi ile bebek sahibi olmanız dinen caiz olmadığını fetva olarak kendi sitesinde de sunmuştur. Bunu da bir ayet ile açıklamış ve Müslümanlıktan bu durumun sakınca oluşturan bir durum olduğunu belirtmiştir. Bunun nedeni ise insan üzerinde olan psikolojik etkisidir. Bu yükü kaldırabilecekler için hiçbir sakınca yoktur. Sosyolojik ve psikolojik açıdan da problemlere neden olduğunu dile getiren alimler bunları göz ardı edebilecek olan kişilerin bu yolla çocuk sahibi olabileceklerinde sakınca bulmamıştır.

Taşıyıcı annelik günah mı sorusunun yanıtı taşıyıcı annelik konusunda nötr bir durumdur. Türkiye’den birçok çift özellikle Gürcistan'da prosedürleri yerine getirerek taşıyıcı annelik yönteminden faydalanmaktadır. Bu konuda internetten yardım alabileceğiniz gibi çeşitli resmi kurumlar ile de diyaloğa geçebilirsiniz. Bu süreçte önemli olan hukuki süreçtir. Hukuki olarak çiftlerin her olasılığı göz önünde bulundurması gerekmektedir. Bebeğin doğuma kadarki süreci ve doğum sonrasında olacak her şey düzenli olarak sözleşmeye yazılmalı, bu durum ve süreç avukatlar tarafından düzenli olarak takip edilmelidir. Böylece olası problemlerin de önüne geçilmiş olunur. Kaldı ki hukuki süreç konusunda ayrıca birçok madde konusunda uyarı göreceğinizden emin olabilirsiniz.