Taşıyıcı Anne Yapan Merkez

Taşıyıcı Anne Yapan Merkez

Taşıyıcı anne yapan merkez Gürcistan’da mevcuttur. Dilerseniz önce taşıyıcı annelik hakkındaki bilgilerimizi sizlerle paylaşalım.

Taşıyıcı Annelik Nasıl Yapılır?

Taşıyıcı annelik yapan kimseler hiçbir zaman karınlarında gelişen bebeğin sahibi değillerdir. Bir çiftin hastalık, bebeği taşıyamama riski veya bunlar gibi farklı sebeplerden dolayı ihtiyaç duydukları bir durumdur taşıyıcı annelik.

Bebeğin asıl annesi ve asıl babasından alınan üreme hücreleri laboratuvar ortamında döllenerek ortaya çıkan embriyonun taşıyıcı anneye nakledilmesi ve bebeğin taşıyıcı annenin karnında gelişmesi olayıdır. Taşıyıcı anne yapan merkez aynı zamanda bu işlemi en doğru bir şekilde gerçekleştirmek için taşıyıcı annenin sağlık durumunu ve diğer kontrollerini yapmaktadır. Taşıyıcı anne yapan merkezler bebeğin ve taşıyıcı annenin sağlıklı bir doğum gerçekleştirmesi için tüm imkânları sağlamaktadır. Gürcistan ülkesi bu konuya oldukça duyarlı yaklaşmaktadır.

Aynı zamanda bebek bazı sebeplerden dolayı bebek sahibi olamayan, evlilik yapmadan çocuk sahibi olmak isteyen veya taşıyıcı anne kullanmadan bebeğini kendi karnında büyümesini isteyen anne adayları ve eşleri için de uygulanan bir yöntem de tüp bebek tedavisidir. Gürcistan kliniklerinde bu tedavi yöntemi son derece kaliteli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Taşıyıcı anne yapan merkezler tüp bebek tedavisi ile birçok annenin %70 oranında hamile kalabileceklerinin garantisini vermektedir.

Tüp Bebek Uygulaması Nasıl Gerçekleşmektedir?

Tüp bebek yönteminde erkek ve kadından alınan üreme hücreleri yine laboratuvar ortamında birleştirilip döllenerek anne karnına yerleştirilmesi ile olan bir uygulamadır. Taşıyıcı anneliğe benzer bir durumu yoktur çünkü bebek, asıl annenin karnında gelişmektedir. Fakat burada bir durumun dışında başka bir kişinin yumurtası veya spermi birleştirilmemektedir.

Harici durum ise şu şekildedir;

Evlenmeden çocuk sahibi olmak isteyen bayanlar yumurta ve sperm bankalarından satın alma işlemleri gerçekleştirerek hamileliği oluşturabilmektedirler. Yumurta ve sperm bankalarında sağlıklı olan bireyler bağış yapmak suretiyle üreme hücrelerini bırakmaktadır. Bu işlem de evlenmeden bebek sahibi olmak isteyen bir annenin hamile kalmasına sebep olabilmektedir.

Tüp bebek tedavisinde yumurta ve sperm donasyonları gerekmektedir. Öncelikle yumurta donasyonundan bahsedeceğiz.

Yumurta donasyonu, yumurta nakli anlamına gelmektedir. Yumurta nakli ile veya normal yollar ile hamile kalmak arasında bir fark yoktur. Bu işlemde hamile kalma oranı oldukça yüksektir. Biyolojik olarak üreme hücrelerinin birleşmesi ile gerçekleşen bu yöntem anne ve babadan da alınsa anne ve herhangi bir sperm ile de olsa gebe kalma şansı yüksek tutulmaktadır.

Sperm donasyonu da sperm nakli anlamına gelen bir tıbbi terimdir. Sperm naklinde de amaç normal yollar ile hamile kalamama sorununu veya az önce bahsettiğimiz gibi evlilik yapmadan çocuk sahibi olmak isteyen bayanların sorununu çözmek için uygulanan bir yöntemdir. Burada işlem aynı şekilde uygulanmaktadır. Yumurta ve sperm, yani iki adet üreme hücresi erkek birey ve bayan bireyden alınıp laboratuvar ortamında döllenerek anne karnına yerleştirilir. Böylece döllenen ve embriyoya dönüşen bebek anne karnında gelişime devam eder. Uygulama fiyatları oldukça uygundur ve bu uygulamada sağlıklı sperm ve yumurtalar seçilmektedir.