Atlas Tüp Bebek Ve Donasyon Merkezi

Atlas Tüp Bebek Ve Donasyon Merkezi

Bebeğinizin olmasını isteme aşamasına gelmeniz için, hayatınızı tam anlamıyla değerlendirmeniz gerekir. Bir bebeğin sorumluluğunu alıp alamayacağınızı ve geleceğinizi şekillendirirken bir bebeğin varlığını göz önünde bulundurmanın farkındalığını sorgulamanız gerekir. Bebek sahibi olabilmek için, yaşam şartlarınızın iyi olması gerekir. İyi bir evliliğiniz, sevgi dolu bir iletişiminiz ve bilinçli bir yapınız olmalıdır.

Tüm bu konularda kendinizi hazır hissettikten sonra bebek sahibi olmak isteyebilirsiniz. Peki, bebek sahibi olma durumunuzun önünde bazı engeller olabilir mi? Bu sorunun cevabı evettir. Dünya üzerinde birçok çift, bazı hormonsal rahatsızlıklardan dolayı anne ve baba olamamaktadır. Siz de gerekli testleri yaptırmalı ve bebek sahibi olabilmek için sağlıklı fiziksel özelliklere sahip birimisiniz, bunu değerlendirmelisiniz.Testlerin ve yapılan değerlendirmelerin sonucunda, bebek sahibi olabilmeniz mümkün değildir denilmiş olabilir. Fakat siz bu durumu üzüntü içinde kabul ederek, umudunuzu kesmemelisiniz. Tıp son dönemlerde bebek sahibi olabilmek açısından gelişmelere imza atmıştır.

Artık senelerce çocuk özlemi çeken çiftler, çocuklarını kucaklarına sağlıklı bir şekilde alabilmektedir. Önemli olan süreci takip etmek ve umudu yitirmemektir. Atlas Klinik bu konuda gerekli çalışmaları yapmış ve gelişmeleri takip etmiştir. Rusya, Türkiye, Kıbrıs ve Gürcistan gibi ülkelerde çalışmalarını sürdürmektedir. Gelişmiş teknolojik cihazlar ve son keşfedilen uygulamalar sayesinde önemli bir yere sahiptir. Profesyonel ekip çalışması hakimdir. Güler yüzlü kadronun çalışması, bu süreçteki sıkıntıların ve yorgunluğun hafiflemesine neden olmaktadır. Ayrıca sadece tıbbi desteğin verilmesi konusunda değil, gerekli prosedürlerin takibi ve hukuki süreçlerde de destek verilmesini önemser. Türkiye’de yasal olmayan bebek sahibi olma uygulamalarının Gürcistan’da yasal olması nedeniyle Türkiye’deki hastalara, ulaşım ve konaklama imkanları sunulur. Klinik dahilindeki testler ve tedaviler oldukça farklılaştırılmıştır.

Yumurta Donasyonu

  • Menopoz, erken menopoz, hormonsal rahatsızlıklar, yumurtalıkların alınmasını gerektiren hastalıklar ve kromozomal sorunlar yaşanıyorsa bu uygulama tercih edilir.
  • Hamile kalamayan kadınlar için genç donör kadınlardan yumurtalar alınarak, eşlerin spermleri ile embriyo haline getirilir.
  • Gürcistan’da bu işlem yasaldır. Donör olabilmek için yasal sınırlandırılmalar vardır. 21-30 yaşlarında olmaları ve daha önce bebek sahibi olmuş olmaları gerekir. Gizlilik sözleşmesi yapılması zorunlu tutulmuştur. Bulaşıcı hastalıklar, fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklar konusunda araştırmalar yapılır. Bu seçimi kliniğin yapabilme durumu olduğu gibi, sizin de seçme imkanınız vardır.

Sperm Donasyonu

  • Menide sperm olmaması, biyopside sperm görülmemesi ve sperm konusunda kromozomal rahatsızlıklar yaşanması nedeniyle uygulanan bir tedavi yöntemidir.
  • Donörden alınan spermler ve kadınlardan alınan yumurta örnekleri, embriyo haline getirilir. Kadının rahmine yerleştirilmesi sağlanır.
  • Gürcistan’da yasal olarak kabul edilir. Donör seçimlerini siz yapabilirsiniz ya da klinik yapabilir. 21-35 yaş aralığında donör bulunması şarttır. Daha önce bebek sahibi olmuş olmalıdır. Bulaşıcı hastalık ve kalıtsal bozukluklar konusunda testten geçirilirler.

Embriyo Donasyonu

  • Çiftin ikisinde de sorun yaşanması halinde tercih edilen bir yöntemdir.
  • Gürcistan’da yasal olarak uygulanır. Belirli kurallar dahilinde uygulanması gerekir. Donör olarak tercih edilen kişilerin, bulaşıcı hastalık ve kalıtsal rahatsızlıkları olmaması gerekir. Gizlilik sözleşmeleri yapılarak, genel hukuki süreç takip edilir.

Piezo Elektrik Mikroenjeksiyon

  • Döllenme sorunu yaşayan hastalar için tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Spermlerde hareketlilik olmadığı durumlarda da uygulanabilmektedir.
  • Yumurta hücresine mikro düzeylerde elektrik akımı verilir.

PGT Genetik Tanı

  • Tüp bebek işlemi ile oluşan embriyoların takiplerinin yapılması için uygulanan bir testtir. Biyopsi örnekleri alınarak yapılır.
  • Başarısız tüp bebek denemeleri, düşükler, genetik hastalıklar gibi durumların araştırılması amacı için uygulanır.
  • Test sonuçlarına göre uygulama yapıldığında, yanılma payı çok azdır.

Detaylı Kromozom Taraması

  • Embriyolarda genetik taramanın gerekli görüldüğü durumlarda yapılmaktadır. Kapsamlı incelemeler yapılabilmesi için tercih edilir.
  • Oluşmayan gebelikler, başarısız tüp bebek tedavileri ve genetik rahatsızlıklar için tedavi yöntemleri belirlenmesinde etkilidir.

Yumurta Dondurma

  • Bu işlem kanser hastaları için gerekli olan kemoterapi ve radyoterapi yöntemlerinden önce hastalara uygulanabilir. Ayrıca yumurtalıkların alınmasının gerektiği durumlar için de kullanılabilir. Aile bireylerinde erken menopoz riski varsa, yine bu uygulama tercih edilebilir. Artık büyük bir uygulanma talebine sahip olan yumurta dondurma, kariyer planı yapan kadınlar için bile uygulanmaktadır.
  • Gürcistan’da bu uygulama konusunda getirilen herhangi bir yasal sınırlama ve yasak yoktur.